Коя е новата 'Мис България'

OFFNews 22 ноември 2021 в 13:57 9848 0

Снимка БТА

17-годишната Сара Младенова е новата "Мис България". Тя е родом от Шумен. Висока е 180 см. Ученичка е в 11-и клас в училище „Йоан Екзарх Български“-Шумен и е национален състезател по фехтовка.

Брюнетката беше удостоена с приза на официална бляскава церемония в „Резиденция Диневи“ в събота. 

"Една сбъдната мечта за мен! Да бъда Мис България със сигурност няма да е толкова лесно, напротив, ще е трудно, но ще си заслужава всяко едно нещо. Една Мис България трябва да е всеотдайна в това, с което се занимава, дружелюбна в отношението си към хората и откликваща на техните проблеми, но не от нездраво любопитство, а с цел да им помогне според силите и възможностите си. Но аз смятам, че ще успея да се справя с отговорността, да бъда една колкото красива, така и добра Мис България!", написа Сара Младенова в профила си в инстаграм.

За короната се състезаваха 16 претендентки от всички краища на страната. За първа подгласничка беше избрана Стела Гечева от Пловдив, която в момента е студентка в медицински колеж.

Втора подгласничка стана Мис Бургас-Ина Мархолева. Тя учи реклама в София и от години е част от вокален ансамбъл „Фортисимо“. Третата подгласничка е Мария-Микаела Вълчева, която в момента учи маркетинг в УНСС.

Тази година за първи път беше връчена и титлата „Мис България Интернешънъл“. Неин носител стана Стефани Карова от Варна.

Сара Младенова ще представи България на световния конкурс за красота Мис Планет 2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови