Какво вдъхновява Стивън Спилбърг? Приказките за лека нощ

OFFNews 01 март 2018 в 12:00 24748 0

Снимка Instagram

„Хората отвъд филмовата индустрия мислят за нас като за бляскави бизнесмени, но истината е корено различна. Това е трудна и упорита работа и тъй като вече съм по-възрастен, осъзнах колко съм благодарен, че все още правя филми“, разказва Спилбърг пред Си Ен Ен.

Но къде намира вдъхновение човек като Стивън Спилбърг, създател на шедьоври и класики и филмов визионер?

„С годините започнах да предпочитам да разказвам истории, които наистина са се случили, защото те са толкова завладяващи. Историята е най-великият писател на драма, на ирония, на трагедия, на любов и на комедия и никой сценарист или продуцент не може да свърши по-добра работа от историята“, казва режисьорът.

Историята е точно това, което вдъхновява филма му The Post. Той разказва за разследващи журналисти и редактори, помогнали да се разкрият скрити от Пентагона случаи. Лентата с номинация за „Оскар“ за най-добър филм, хвърля светлина и върху днешните тайни на правителството на САЩ.

При прегледа на кариерата си в киното Спилбърг вижда в много отношения своята собствена история. Поради тази причина той не може да избере любимия си проект.

„Всеки един филм, който съм направил, беше свързан с човека, който бях по време на снимките. Не мога да сравня филмите си помежду им, защото те са това, което съм бил аз пред годините и представляват собственото ми развитие като артист, съпруг и татко“, споделя Спилбърг.

Но има и още нещо, което помага на режисьра да е толкова продуктивен. Като баща на седем деца, той е стигнал до извода, че разказване на приказки за лека нощ помага за създаването на чудесни истории, а от тях и филми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови