Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Джони Деп загуби дело срещу вестник, нарекъл го ''бияч на съпруги''

OFFNews 02 ноември 2020 в 15:01 2833 0

Актьорът Джони Деп загуби делото за клевета срещу британския вестник "Сън", което заведе през 2018 г. заради статия, в която изданието го нарича "бияч на съпруги", предаде Би Би Си.

"Сън" твърди, че 57-годишният Деп е нападнал бившата си съпруга Амбър Хърд. Според съда думите, използвани в статия, не могат да се считат за клевета. "По-голямата част от предполагаемите нападения срещу г-жа Хърд от страна на г-н Деп са доказани", се казва още в решението. 

Според адвоката на Хърд решението на съда не е изненада за никого. "Съвсем скоро ще представим още по-обемни доказателства в САЩ", допълва защитата. По време на процеса двамата бивши съпрузи си отправиха редица обвинения.

Твърденията за насилие обхващат периода между 2013 и 2016 г. През 2015 г. в Австралия Деп е нападнал физически и устно  Хърд, докато е бил под влиянието на алкохол и наркотици. От своя страна актьорът обвинява бившата си съпруга, че е отразял пръстта си, но съдията не приема, че тя е виновна за това. 

"Вземайки предвид всички доказателства, приемам, че тя е била жертва на продължителни и многократни нападения от Деп в Австралия", заяви съдията. По думите му 12 от 14-те предполагаеми случая на домашно насилие са действителни.

По време на делото в понеделник говорител на вестника заяви, че "Сън" води кампания за жертвите на домашно насилие от 20 години. "Жертвите на домашно насилие никога не трябва да мълчат и и ние благодарим на съдията за внимателното обмисляне и на Амбър Хърд за смелостта да даде показания пред съда", добавя говорителят.

Защитата на вестника твърди, че "няма съмнение, че Деп редовно и систематично е малтретирал жена си. Характеризирането, че той е бияч на съпруги, е напълно вярно".

Актьорът е завел дело и срещу бившата си съпруга заради клевета и иска обезщетение от 50 милиона долара. В иска си Деп обвинява Хърд в лъжесвидетелстване и инсцениране на побой и уж нанесени от него травми, както и в изневяра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews