Джери Хол подаде молба за развод с Рупърт Мърдок

OFFNews 02 юли 2022 в 18:50 3052 2

Джери Хол и Рупърт Мърдок

Снимка Getty Images

Джери Хол и Рупърт Мърдок

Джери Хол е подал молба за развод с медийния магнат Рупърт Мърдок в съда в американския щат Калифорния. В исковата молба се посочват "непреодолими различия" между двойката, шест години след като са сключили брак, съобщава Би Би Си.

66-годишният модел и актриса претендира за съпружеска издръжка от 91-годишния милиардер, но все още търси информация за пълния размер на активите му, се казва в петицията.

Преди това г-жа Хол е била партньорка на Мик Джагър от Rolling Stones.

Това ще бъде четвъртият развод за г-н Мърдок. Американските медии твърдят, че раздялата е била изненада за близките на семейството.

По-рано се говореше, че г-н Мърдок, чиято империя News Corporation (част от която беше и bTV) контролира големи медии, сред които Fox News и Wall Street Journal в САЩ, както и The Sun и The Times в Обединеното кралство, е посветил повече време на новата си съпруга.

По време на сватбата си милиардерът обяви в Twitter, че е "най-щастливият И най-щастливият човек на света" и че ще спре да публикува в платформата.

През 2018 г. по-големият му син Лахлан беше обявен за негов наследник на поста главен изпълнителен директор на Fox Corp. Г-н Мърдок също така продаде по-голямата част от 21st Century Fox на Walt Disney Company.

Тексаският модел, превърнал се в актриса, преди това е имал дългогодишна връзка с г-н Джагър, от когото има четири деца. Женят се в Бали, Индонезия, през 1990 г. Бракът е анулиран по-малко от десетилетие по-късно от Върховния съд в Лондон, който постановява, че бракът никога не е бил законен според британското или индонезийското законодателство.

Мърдок е бил женен за австралийската стюардеса Патриша Букър от 1956 г. до 1967 г., за журналистката от шотландски произход Анна Ман от 1967 г. до 1999 г. и за предприемача от китайски произход Уенди Денг от 1999 г. до 2014 г.

От браковете си Мърдок и Хол има 10 деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

2

Октим

03.07 2022 в 12:55

Жените са по-смели от мъжете същества, но и при тях (с възрастта) идва момента, в който разбират, че вампир и нещо от сорта на египетска мумия не стават вече за абсолютно нищо ... Въпреки милиардите им!!!

870

1

Constanza

02.07 2022 в 18:54

Страхотно съгласуване по род и число. Направо ме съсипахте.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика