Балът на музея ''Метрополитън'' отново ще събере светския елит

OFFNews 22 април 2024 в 19:45 1367 1

Дженифър Лопез

Снимка Wikipedia

Дженифър Лопез

Целувката, която ще събуди Спящата красавица или покана за бала на музея "Метрополитън"? Международните знаменитости, които разчитат на благоволението на Анна Уинтур, не се налага да избират, предаде Асошиейтед прес.

Звезди на киното, модата, музиката, спорта, политиката и социалните медии съвсем скоро - на 6 май, - ще се изкачат по стъпалата на музея, за да пият коктейли, да вечерят и да разгледат новата изложба "Спящи красавици: Да пробудим модата отново".

Най-голямата нощ на модата започва през 1948 г. като обществена среднощна вечеря и дори не се състои в "Метрополитън".

Над 70 години по-късно това е едно от най-фотографираните събития в света, известно с главозамайващия си червен килим (макар цветът му невинаги да е такъв).

Партито се организира с цел набирането на средства за Института за костюми на Музея на изкуствата "Метрополитън" и лансирането на ежегодната пролетна изложба, която привлича стотици хиляди посетители в музея. Миналата година бяха събрани рекордните 22 милиона щатски долара.

Погледът на целия свят обаче е насочен към списъка с 400 гости, който е обект на яростни спекулации до последната минута.

Домакини на бляскавата гала във вечерта на първия понеделник на май ще бъдат певицата и актриса Дженифър Лопес, регетон звездата Бед Бъни и актьорите Крис Хемсуърт и Зендая. Те ще се присъединят към организаторката на проявата - легендарната главна редакторка на американското издание на сп. "Вог" Ана Уинтур. За Хемсуърт това ще е първо участие в галата.

Темата може и да се върти около "спящите красавици", но има малко общо с приказките.

"Спящи красавици: Да пробудим модата отново" - заглавието на съпътстващата изложба, се отнася до дрехи от колекцията на Института за костюми. Досега те са "дремели" и е време да да бъдат "събудени" и изложени. Някои от тях са твърде крехки и могат да се разпаднат, ако бъдат окачени в изправено положение. Очаква се дрехите да бъдат поставени в специални стъклени "ковчези". Кураторът Андрю Болтън е подбрал 250 експоната, обхващащи четири века. Темата е придружена от дрескод - тази година "Градината на времето", които често се тълкуват твърде свободно.

Влизайки в музея, гостите минават покрай огромна цветна композиция във фоайето. Наблизо често свири оркестър. Поканените избраници след това се отправят към коктейлите, последвани от вечеря, или отиват да разгледат изложбата. Знаменитостите, които смятат да предизвикат фурор с появата си, понякога, както е модерно, идват със закъснение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки