Рускиня изненадващо спечели спринта на 7,5 км

OFFNEWS 16 декември 2016 в 20:59 10294 1

Руската биатлонистка Татяна Акимова извърши истинско чудо, след като спечели спринта на 7,5 км за Световната купа в Ново Место, Чехия.

Никой не слагаше Акимова в сметките преди старта, в който по традиция фаворити са скоростни състезателки като германката Лаура Далмайер, Габриела Коукалова и други. Като цяло рускините не са силни в спринта, а успехът на Акимова върна радостта в руския лагер, където чакат с тревога новините след последния допинг скандал.

Целият тим е застрашен от дисквалификация заради поредните разкрития, че 31 руски биатлонисти са употребявали допинг, което означава, че не става въпрос за изолирани случаи, а за система.

Акимова тръгна със стартов номер 37, на трасето вече се водеше битката за първото място между италианката Доротея Вирер и Жюстин Бреза. Още преди първата стрелба те бяха изпреварени от Лаура Далмайер и американката Сюзън Данкли.

Именно безгрешната стрелба се оказа ключова за успеха на Акимова, която завърши без грешка и с време 21.58,9 минути. Втора, на 4,3 секунди зад нея се нареди също изненадващо франзузойката Анаис Шевалие, също без грешка, а трета остана американката Данкли, на 5,1 секунди и с перфектна стрелба.

"Взимате ли допинг?", беше попитана Акимова след победата си от норвежки журналист. "Разбира се, че не", отговори тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови