Олимпийският шампион Костомаров излезе на леда за първи път след ампутациите (видео)

OFFNews 23 август 2023 в 13:02 9559 0

Роман Костомаров и Окана Домнина

Снимка Фейсбук/ Ледовые шоу Ильи Авербуха

Роман Костомаров и съпругата му Оксана Домнина

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров отново покори и удиви публиката, излизайки на леда за първи път след тежкото боледуване, съобщават руски медии.

Фигуристът взе участие в гала-спектакъла на Иля Авербух "Писма за любовта", който се състоя в Сочи.

Виждайки любимия си спортист на леда, зрителите станаха на крака и дълго го аплодираха с възгласи "Браво!". Костомаров беше подкрепян от съпругата си Оксана Домнина, световна шампионка по фигурно пързаляне в дует с Максим Шабалин.

Огромно благодаря за вашата любов и подкрепа, за топлите пожелания. За това, че преживявахте всичко, заедно с нашия голям екип и семейството ми. Усещах и виждах всичко това и съм ви благодарен. Огромно благодаря!, сподели развълнуваният световен шампион по танци върху лед в дует с Татяна Навка.

Спортистът беше приет по спешност в московска клиника в началото на януари, с предварителна диагноза "пневмония". Състоянието му бързо се влоши и беше преведен в интензивно отделение. Месец по-късно, заради прогресираща тъканна некроза се наложи да бъдат ампутирани стъпалата му, а по-късно и дланите на двете ръце. След операциите Костомаров беше поставен в медикаментозна кома заради влошаване на състоянието му. Лекарите обаче успяха да се преборят за живота му.

При изписването си Костомаров горещо благодари на всички, които му помогнаха да оцелее в битката срещу смъртта:

Благодаря, че спасихте живота ми. Преди половин година не разбирах това, не подозирах какво ще ми се случи. Просто мислех, че кашлицата ми се е влошила и трябва да отида до спешна помощ... Мислех, че ще ми бият една инжекция, ще ми прегледат гърлото и ще се прибера вкъщи. За съжаление, не стана точно така. Тежката болест едва не отне живота ми. Много мисли ми минаха през главата за това дали е можело нещата да бъдат другояче, но сега съм щастлив, че съм жив.

Веднага след изписването си от московската клиника спортистът започна активни тренировки. В социалните мрежи той често споделя видеа от тренажорната зала и разказва как протича процесът по възстановяването му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!