Роман Костомаров с първи клип от болницата: Кара велоергометър с протези на двата крака

OFFNews 26 юни 2023 в 15:52 4616 0

Костомаров

Снимка Getty images

Роман Костомаров и Татяна Навка в добрите им години.

Олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Торино'2006 Роман Костомаров публикува първото видео от болницата в профила си в Инстаграм. В клипчето спортистът кара велоергометър в протези на двата крака.

"О, не е лесно всичко това . . . нито психически, нито физически, меко казано. Но продължавам напред! Най-трудното предстои. Въпреки че и досега не беше лесно", написа руснакът под видеото.

На 10 януари Роман Костомаров бе приет в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици бе поставен на апаратно дишане, в резултат на което кръвта се насищаше с кислород. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на единия крак и няколко пръста на ръцете. На 20 февруари стана известно, че фигуристът има спазъм на мозъчните съдове, но лекарите бързо се справиха със ситуацията.

На 8 май Костомаров написа в Инстаграм, че "много трудности тепърва му предстоят". Той изрази надежда, че ще се справи с тях благодарение на роднини, близки и лекари, които го измъкнаха "от оня свят".

46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран При.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика