Домрачова отрече Бьорндален да й е и треньор, освен съпруг

OFFNews 08 декември 2017 в 20:54 5070 0

Беларуската състезателка Даря Домрачова записа първа победа, след като стана майка през октомври м.г. Тя спечели спринта на 7.5 километра от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

31-годишната Домрачова преодоля трасето за 22:40.2 минути и повали всичките 10 мишени. Така тя записа 29-а победа в кариерата си за Световната купа.

"Много съм щастлива от този успех. Дълго време не съм се качвала на подиума и се радвам, че днес стрелбата ми се получи. В ски бягането няма граници, ще трябва да се работи още много. Според мен въпросът с Русия и олимпиадата е решен. Сега спортистите, които ще участват трябва да намерят правилната мотивация", каза Домрачова. Тя отхвърли спекулациите, че съпругът й Оле Ейнар Бьорндален изпълнява и ролята на треньор.

"О, та той все още е активен спортист и си има собствени цели. Работя с други треньори", коментира Домрачова.

Втора на 22.1 секунди с една грешка в стрелбата в Хохфилцен завърши двукратната олимпийска шампионка в дисциплината Анастасия Кузмина (Словакия).

Доротеа Вирер (Италия) финишира трета с пасив от 30.6 секунди и с 9 от 10 свалени мишени.

Българките останаха извън първите 60 и не се класираха за утрешното преследване. Емилия Йорданова е 68-а с два пропуска и на 2:57.0 минути след победителката Домрачова. Стефани Попова завърши 86-а без грешка в стрелбата и пасив от 3:37.7 минути, а Десислава Стоянова е 90-а от 102 финиширали с четири грешки и изоставане от 3:52.6 минути.

В класирането за Световната купа след четири старта начело е Жюстин Бреза (Франция) със 160 точки, следвана от Денизе Херман със 151 точки и Синьове Солемдал (Норвегия) със 145 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews