Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Вицепрезидентът на КНСБ: Ще се наложи актуализация на бюджета на НЗОК

OFFNews 21 април 2015 в 11:06 2367 1

Държавата ще бъде принудена да направи актуализация на бюджета на Здравната каса и да промени методиката за заплащане на болниците. Това заяви пред БНР вицепрезидентът на КНСБ и член на Надзорния съвет на Касата д-р Иван Кокалов.

Не може да има преходна година в здравеопазването, за да се уточняват неясноти. Не може да има преходна година в здравето на човека. Парите за здраве не трябва да се ограничават. Вместо това трябва да се засили контролът на харченето на тези пари, категоричен е Кокалов.

От КНСБ обявиха вчера, че вече има сигнали за хора, които са били връщани и са си плащали за лечение, за да не им се налага да чакат.

В момента Министерството на здравеопазването подготвя наредба, с която тези плащания да се узаконят, подчерта той.

Никой не е изработил критерии, по които пациентите да плащат. Някой казал ли е по какви цени ще се плаща? Ако пациент бъде върнат и почине, чия ще бъде отговорността за това – на министър Москов или на лекаря, който го е върнал, коментира вицепрезидентът на КНСБ.

От КНСБ вече се обявиха против промените в здравното осигуряване, предложени от Петър Москов, според които за връщане на здравните пари ще трябва да се заплащат вноски за 15 години назад, като ги нарекоха безумни.

Преди дни председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов настоя за отпускане на 60 млн. лева от резерва на Касата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews