В Сърбия забраниха на пенсионерите да излизат, САЩ и Канада затвориха частично границите помежду си

OFFNews 18 март 2020 в 07:48 2841 0

Сърбия забрани на хората над 70 години да напускат домовете си по което и да е време на денонощието и ще наложи полицейски час през нощта за почти всички останали в опит да спре разпространението на коронавируса. Това заяви вчера президентът Александър Вучич и допълни, че мерките ще влязат в сила днес, предаде Ройтерс.
Здравните власти в балканската страна съобщиха за 72 случая на заразени. Изследвани са 374 души. Няма смъртен случай.

Румънският вътрешен министър Марчел Вела обяви нови мерки за борба с разпространението на коронавируса в контекста въведеното в страната извънредно положение, предаде ТАСС. Обслужването и консумацията на храни и напитки в ресторанти, кафенета и хотели ще бъдат преустановени. Спират и всички културни, научни, артистични, религиозни, спортни и развлекателни дейности, включително хазарт, балнеологично лечение и процедури за грижа за тялото на закрито. 

С четиринайсетте нови починали вчера в Англия броят на смъртните случаи сред тестваните позитивно от коронавируса в цяла Великобритания вече възлиза на 71, съобщи английската Национална здравна служба, цитирана от Ройтерс. Общо 67 са починали в Англия и по двама в Уелс и Шотландия. Починалите в Англия са хора на възраст от 45 до 93 години.

Френските здравни власти обявиха нови 27 смъртни случая от заболяване, причинено от коронавируса. С тях броят на починалите във Франция вече възлиза на 175.

САЩ и Канада затварят частично границите помежду си. Преминаването ще бъде позволено само ако е неотложно. За това съобщи CNN, позовавайки се на източник от администрацията на президента.

Ограниченията ще позволят да се запазят търговските отношения между страните.

Миналата седмица САЩ забраниха влизането на пътници от Шенгенската зона, Великобритания и Ирландия. Дотогава ограничения имаше за Китай и Иран.

Броят на загиналите от COVID-19 в САЩ достигна 105 души по данни на университета "Джон Хопкинс". В страната са регирстрирани 6233-ма заразени. Излекуваните са 17.

CNN съобщи, че инфекцията вече е разпространена във всички 50 щати и в окръг Колумбия. Доскоро Западна Вирджиния беше единственият щат, в който нямаше открити случаи, но вече има регистрирани с COVID-19 и там.

Вчера канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че затварят границите заради коронавируса, но границата със САЩ остава отворена само за канадци и американци.

Властите в Тайланд регистрираха 35 нови случая на заразени с COVID-19. Повечето от хората са били на стадион, където се е провеждало състезание по бокс. Потвърдените случаи в страната вече са 212, излекуваните 42, един пациент е починал.

Шест са вече жертвите на новия коронавирус в Австралия. Жертвата е 86-годишен мъж от болница в Сидни. До момента в страната са регистрирани 512 случая, за последното денонощие броят им е нараснал със 136. Над 2000 души очакват резултатите от пробите си. Жертвите на болестта са 6.

Броят на заразените с коронавирус в Южна Кроея достигна 8413, след като за последното денонощие потвърдените случаи са 93. Починалите са 84. През последното денонощие от болниците са били изписани 139 пациенти, а от началото на епидемията излекуваните са 1540.

След като властите във Великобритания прогнозираха, че милиони нейни граждани могат да бъдат заразени от коронавирус, днес бе оповестено и иранско изследване. Според него 3.5 милиона ирански граждани могат да починат от болестта, ако хората не спазват указанията за ограничения на властите. Информацията оповести кореспондентът на the Wall Street Journal за Близкия изток. Проучването дава три варианта: ако гражданите напълно съдействат на властите се прогнозира, че починалите може да са около 12 хил., ако съдействат ограничено – 110 хил., ако няма съдействие вероятният пик ще е през юни и той може да причини 3.5 милиона смъртни случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови