"Софиямед" към медиите: Спрете спекулациите за болницата

OFFNews 05 май 2015 в 14:25 4064 4

От болница "Софиямед" изпратиха становище, в което обвиняват медиите в това, че спекулират със случая с пребитото от акушерка бебе, а от действията им личат и поръчкови намерения. 

Според тях има "груба и нестихваща атака" срещу лечебното заведение. 

"Свидетели сме на манипулативни опити, в които прозират и поръчкови намерения, чиято цел е очерняне на една добра и търсена болница. Ние, работещите в нея, всеки ден се борим за спасяването на живота и здравето на пациентите и искаме да работим спокойно. Бруталната атака срещу нашата болница трябва да спре", категорични са от болницата.

От "Софиямед" прилагат и подписка в  подкрепа на становището, която са подкрепили 400 души. 

Ето и цялото им становище:

Уважаеми журналисти и представители на медии,

Във връзка с грубата и нестихваща атака срещу УМБАЛ „Софиямед” по повод ужасния инцидент с пострадало новородено, ние – лекарите и специалистите по здравни грижи от комплекс „Софиямед”- болница, спешно-приемно отделение и ДКЦ искаме да Ви призовем да спрете със спекулациите.

Ние също сме не по-малко шокирани от инцидента, но сме и възмутени от всичко случващо се след него. Свидетели сме на манипулативни опити, в които прозират и поръчкови намерения, чиято цел е очерняне на една добра и търсена болница. Ние, работещите в нея, всеки ден се борим за спасяването на живота и здравето на пациентите и искаме да работим спокойно. Бруталната атака срещу нашата болница трябва да спре!

Моля Ви,спрете със спекулациите! Преустановете безпочвените и незаслужени нападки срещу нас!

Ние продължаваме и ще продължаваме да работим за пациентите си, защото това е нашето призвание!

Работещите в УМБАЛ „ Софиямед” си запазваме правото на ясна позиция пред медиите и за в бъдеще!

В прикачен файл ще намерите и подписката на 400 души, членове на екипа на "Софиямед", която продължава и занапред и чрез която заставаме открито с имена и подписи зад становището си.

МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ НА КОМПЛЕКС
„СОФИЯМЕД"
05.05.2015 г.
София

Преди дни от болницата изратиха друго становище, в което обявиха, че "инцидентът с пребитото бебе се използва, за да се компрометира и демонизира в медийното и общественото пространство болница, в която работят доказани специалисти и всеки ден се спасяват животи". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови