"Софиямед": Работим по извънземни стандарти с българско заплащане

Ивайло Анев Последна промяна на 05 май 2015 в 09:46 5057 10

”Софиямед” е демонстрационна болница, оборудвана от два от световните гиганти на медицинското оборудване, качеството на медицинската услуга е на върха в България и е напълно осигурена по отношение на кадрите.

Това заяви във вторник пред bTV д-р Иван Колчаков, представител на ръководството на болницата.

По думите му е невъзможно лечебното заведение да спре да извършва някои дейности заради побоя над новородено, извършен от акушерката Емилия Ковачева.

„Не се чувствам виновен, а отговорен”, коментира случая той, като допълни, че е бил в екипа, който е израждал бебето. „Една българка извършва едно нечовешко, необосновано деяние”, посочи Колчаков, като допълни, че „25 процента от българите са с психични заболявания, 90% са с депресии, а те може да преминават в агресия”.

Колчаков заяви, че не познава Емилия Ковачева, но до момента тя имала много добра характеристика като документи, като бекграунд и като грижа към децата.

Той допълни, че акушерката е получавала над средната заплата за тази длъжност в София. На месец от началото на годината са й се събирали по 60 часа извънреден труд, като това било в рамките на нормалното, а 24-часови смени имало и в Германия и Англия.

”Ние работим на нивото на световните стандарти и ни става малко тягостно, че трябва да работим по извънземни стандарт с българско заплащане”, коментира медикът. Той коментира, че по отношение на кадрите, ”ако трябва да спазваме стандартите, по които се работи в ”Софиямед”, трябва да затворим 90% от болниците в България”.

По думите му в нощта на 18 април, когато малката Никол е пребита от акушерката, в отделението имало двама дежурни лекари, две акушерки и санитар. Колчаков преповтори тезата на болницата, че бебето е получило най-добрата възможна грижа и не отговарят на истината предварителните заключения на медицинския одит, че цял ден лошото състояние на детето не е било забелязано навреме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.05 2015 в 15:42

А защо държавата трябва да прави нещо за "СОФИЯМЕД". Тя е частна болница, излиза на пазара и се бори, в нормалния свят, за частни пациенти. У нас тя се издържа от НЗОК. Това, което трябва да направи държавата е да уккрепи държавните и общинските болници.

05.05 2015 в 19:15

"Бекграунд"? В смисъл опит, минало, академична подготовка, работен стаж, фон, пейзаж...? Жалко че Българският е толкова беден и неточен език че трябва да вкарваме такива конкретни и прецизни термини от Английския, нали?

05.05 2015 в 11:49

Не можем да съдим за работата на цяла болница, заради една луда акушерка. Софиямед е доказано една от най-добрите болници в България.

05.05 2015 в 11:18

БГ ДОКТОРИТЕ, СЪДИИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ ПО ТВ СА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ В СВЕТА! КАТО ИЗЛЯЗАТ ОТ СТУДИОТО РЕАЛНОСТТА Е ПО- РАЗЛИЧНА!

05.05 2015 в 10:55

Държавата нищо не прави, за да помогне на Софиямед-дори напротив. За мен тази болница стана жертва на войната за пациенти, но вероятно поръчителя е политически обвързан, та справедливост няма да има!

05.05 2015 в 10:49

Личи ви, личи ви какви са ви стандартите...

05.05 2015 в 10:34

Лъжат, мажат, после пак лъжат и се чудят къде да го намажат от тази болница. Правят по 120 нарушения дневно на Кодекса на Труда, пребиват бебе и после се крият като мишки и не съобщават а започват да се чудят как да го замажат. Токуда алармира органите за побоя от Софиямед си го приписват, след като няколко дни се чудят как да го замажат.
60ч. месечно извънреден труд било в рамките на нормалното?!? Тези никога не са чували за Кодекс на Труда! Максимална продължителност на работен ден е 12ч, 24 часови смени е абсолютно недопустимо! Максимален извънреден труд месечно е 30ч дневен или 20ч нощен като годишно е не-повече от 150ч.
Цялото ръководство да си взима четка за зъби и бавно към затвора!!!

05.05 2015 в 10:27

„25 процента от българите са с психични заболявания, 90% са с депресии, а те може да преминават в агресия” и това е така, защото червените бизнесмени сами признават - "Работим по извънземни стандарти с българско заплащане", така не става, само увеличавате потока на Терминал 2, отдавна е казано "с трици маймуни не се ловят". Все пак България е територия на мафията, а не концлагер, КОЙ ще ви каже тази проста истина?!

05.05 2015 в 10:11

Българското ви е заплащането, но цените ви клонят към европейските. Сигурно #КОЙ прибира горницата и си купува холестеролни забавления.

05.05 2015 в 09:55

от Турция , Израел и Германия
идват да се лекуват в "Софиямед"
защото работим по извънземни стандарт с българско заплащане