Шефът на „Пфайзер“: Ще са нужни имунизации срещу COVID-19 години наред

На въпрос за печалбите на компанията от ваксини, д-р Алберт Бурла отговаря, че те спасяват човешки животи и спестяват трилиони долари на икономиката

OFFNews 02 декември 2021 в 12:42 10050 2

Алберт Бурла

Снимка Getty Images

Д-р Алберт Бурла на среща на върха за здравеопазване в Ню Йорк през 2019 г.

Ще е нужна годишна имунизация за COVID-19 за много време, смята шефът на фармацевтичната компания „Пфайзер“.

В интервю пред Би Би Си, цитирано от bTV, д-р Алберт Бурла коментира, че ще трябва да се поддържа много висока защита срещу коронавируса.

Интервюто е проведено преди появата на новия вариант „Омикрон“, но Бурла казва, че компанията вече е произвеждала адаптирани ваксини – първо за „Бета“ варианта, а после и за „Делта“, но те не са били използвани.

В момента компанията работи по специфична ваксина за варианта „Омикрон“, която се очаква да бъде готова за 100 дни.

До края на годината „Пфайзер“ планира да е осигурил три милиарда дози, а за следващата година са планирани още четири милиарда.

На въпрос дали печеленето на пари от тези ваксини е неморално, Бурла казва, че в крайна сметка се спасяват човешки животи.

„Ние спестихме трилиони долари на глобалната икономика. Това е сериозна стъпка към иновации, с които да посрещнем следващата пандемия. Хората трябва да разберат, че за да направим нещо, което спасява животи и спестява пари, трябва да има и финансова възвръщаемост“, коментира Бурла.

Бурла отправи и призив към хората, които не искат да се ваксинират:

„За тези, които се страхуват, искам да кажа, че единствената емоция, по-силна от страха, е любовта. Тази ваксина ще повлияе благоприятно не само на вашето здраве, но и на това на вашите близки и хора, които обичате.“

Той разкри също, че е бил обект на фалшиви новини и конспирации. Първоначално ги приемал с насмешка, но се появила новина, че съпругата му е починала след поставена ваксина.

„Притеснявах се за децата ми. Това, през което преминахме, е нищо в сравнение с глупостите, които хората публикуват. Все още има хора, които смятат, че жена ми е починала от ваксината, а тя си е добре“, казва Бурла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

2

clinical

02.12 2021 в 13:54

Няма ли някой най-накрая да спре алчните мошеници?
Били произвели вакса, ма забравили да я пуснат. Имало пробив във ваксинациите, ма тва било нормално. "Чакайте да ни одобрят хапчето и тогава ще обясним защо то е по-добро от ваксината."
И никакъв научен довод. Само едни неща се повтарят, а те не са истина: ваксината спасявала животи. Не, напротив. Дава фалшива увереност за защита.
Спестили трилиони, сега ги искат в джобовете си!
Алчни идиоти!

1905

1

2021

02.12 2021 в 13:42

Няма коментари към тази новина !