Психо проблемите влизат в парламента днес

OFFNews 18 май 2015 в 07:29 3001 6

Психичните проблеми на нацията влизат в парламента днес. В Народонтото събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Психичното здраве и предизвикателствата на днешния ден“.

Форумът е в зала "Запад" от 10 часа. Инициативата за дискусията е на народния представител от Патриотичния фронт, член на парламентарната здравна комисия и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.

Сред акцентите на дискусията ще бъдат обсъждане на планираното сливане на Центровете за психично здраве с болниците, защита правата на психично болните пациенти, запазване на тяхното здраве и предотвратяване на опасностите за близките им. 

В дневния ред са и промени в лечението на зависимостите, за което ще говори доц. Соня Тотева, директор на Държавна психиатрична болница – Суходол. Концепция за модерна система на психиатричната помощ в България ще представи доц. д-р Христо Хинков, директор на НЦОЗА, ще участва и д-р Гълъбина Тарашоева, управител на Център за психиатрично здраве "Проф. Н. Шипковенски" в София. Оценка на ефективността на рехабилитационния модел в комплексното обслужване на психиатричните потребители ще представи д-р Теменужка Матева, Център за психично здраве – Русе. 

Кръглата маса се провежда с подкрепата на Пациентски организации „Заедно с теб“, Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижа за децата „Усмихни се“, Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“, Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания и Институт по иновации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови