"Не легализиране на цигари марихуана, а орален спрей"

OFFNews Последна промяна на 31 август 2015 в 10:28 4642 3

Предлагам легализация не на марихуаната, а на конопа, на медицинската марихуана. Това ще облекчи живота на хиляди българи с тежки и болезнени болести. Това заяви депутатът Велизар Енчев, който ще внесе проектозакон за легализиране на канабиса за медицински цели, по бТВ.

Независимият депутат пусна и онлайн петиция в подкрепа на легализирането на употреба на марихуана за медицински цели. Той подчерта, че това в разрешено в 24 щата в САЩ и в 19 държави членки на Европейския съюз.

„Всеки, който се противопоставя на това, се противопоставя на тяхната практика”, посочи Енчев.

„Става дума за съдбата на хиляди хора, страдащи в България. При използването на медицинска марихуана и става дума не за цигари, а за орален спрей, то тя облекчава неимоверно болките”, подчерта той.

Народният представител заяви, че негови колеги са го убеждавали да не е лице на кампанията защото ще срине политическия им рейтинг. Той обаче отбеляза, че за него е по-важно да се облекчат страданията на хората. По думите ми ако законът е добре направен, няма да се стигне до злоупотреби.

Според психиатъра д-р Любомир Живков, директор на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите, медицинската марихуана помага за някои болести, но тя носи и своите странични явления. „Не всеки, който взема, ще има зависимост, но трябва да бъде наблюдаван внимателно”, посочи експертът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.08 2015 в 14:48

Популизъм, и то слаб. Тоя изобщо няма идея за какво говори. Дразнещо некомпетентен е по темата.

31.08 2015 в 14:18

Ако чвоек малко се зарови в темата и разбира, че алкохола е 10-тки пъти по-вреден от канабиса. Дори за канабиса се твърди и май е вярно, че е полезен при лечението или поне подтисканеот на ефектите от някои заболявания. Един вид забраната на канабиса е, като да забраним лайката или зеления чай.

Обаче както и №1 е писал лобитата на фармацевтите и на фирмите за лакохол предпочитат да шиткат отрови и да гушат милиарди...

31.08 2015 в 12:23

Слабо. Трябва самото растение да е легално и хората да могат да си го отглеждат ако им трябва и да си правят цигари, масла и каквото искат, а не да трябва непременно да си купуват спрейове.

Преди е било легално и се е използвало за много болести, единствената причина поради която е било изведено извън закона са големите фармацевтични компании.

Прекаляването със сигурност е проблем, но не по-голям от прекаляването с алкохола, а за това разчитаме хората сами да бъдат отговорни към здравето си, и алкохола не е незаконен. Няма логика марихуаната да е.