"Не легализиране на цигари марихуана, а орален спрей"

OFFNews 31 август 2015 в 10:28 5244 3

Предлагам легализация не на марихуаната, а на конопа, на медицинската марихуана. Това ще облекчи живота на хиляди българи с тежки и болезнени болести. Това заяви депутатът Велизар Енчев, който ще внесе проектозакон за легализиране на канабиса за медицински цели, по бТВ.

Независимият депутат пусна и онлайн петиция в подкрепа на легализирането на употреба на марихуана за медицински цели. Той подчерта, че това в разрешено в 24 щата в САЩ и в 19 държави членки на Европейския съюз.

„Всеки, който се противопоставя на това, се противопоставя на тяхната практика”, посочи Енчев.

„Става дума за съдбата на хиляди хора, страдащи в България. При използването на медицинска марихуана и става дума не за цигари, а за орален спрей, то тя облекчава неимоверно болките”, подчерта той.

Народният представител заяви, че негови колеги са го убеждавали да не е лице на кампанията защото ще срине политическия им рейтинг. Той обаче отбеляза, че за него е по-важно да се облекчат страданията на хората. По думите ми ако законът е добре направен, няма да се стигне до злоупотреби.

Според психиатъра д-р Любомир Живков, директор на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите, медицинската марихуана помага за някои болести, но тя носи и своите странични явления. „Не всеки, който взема, ще има зависимост, но трябва да бъде наблюдаван внимателно”, посочи експертът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews