Лекарката, отзовала се на сигнала за катастрофата във Враца, е с положителен тест за алкохол

OFFNews 11 януари 2023 в 10:49 5018 2

линейка

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева-Архив

Не се уточняват промилите

Положителна е пробата за алкохол на лекарката от Спешния център във Враца, която се е отзовала на катастрофата със загинало дете във вторник вечерта, предаде БНТ.

От полицията са потвърдили, че пробата е взета с дрегер, но не уточняват какви са промилите.

Катастрофата с починало дете във Враца: Линейката пристигнала за 5 мин., а вече имало 50 души. Лекарка отказа тест за алкохол

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството.

Стигна се до напрежение в Спешния център в града вчера, като роднини на детето твърдяха, че лекарката е била пияна. По-рано тази сутрин директорът на ЦСМП-Враца д-р Галина Лещарска заяви, че обвиненията към лекарката са неоснователни, защото тя не употребява алкохол и е отишла на работа с личния си автомобил същата вечер

"Колежката, която обвиняват, че е била пияна, не употребява алкохол. Дошла е със собствения си автомобил на работа. Отказва да даде проба - отказва и казва, че и тя има права", допълни д-р Лещарска.

На брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването Асен Меджидиев заяви, че не разполага с официална информация за алкохолната проба на лекарката от Спешния център във Враца, която се отзовала на сигнала за катастрофата, при която загина 3-годишно дете.

"Единственото, което знам до момента е, че екипите са пристигнали навреме след подадения сигнал. Действали са адекватно. Лекарката също е реагирала в ситуацията. За пробите още нямам никакви резултати, само това което съм чул от медиите, но нямам потвърждение", посочи Меджидиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1065

2

Kalina F

11.01 2023 в 14:10

Това вече са срамни новини..не ги ли тестват преди работа

1017

1

IvoIvo

11.01 2023 в 12:15

Сигурен бях като я видях...отвратително!
 
X

Да помогнем на украинските деца!