Катастрофата с починало дете във Враца: Линейката пристигнала за 5 мин., а вече имало 50 души. Лекарка отказа тест за алкохол

OFFNews 11 януари 2023 в 09:31 2062 0

 ЦСМП

Снимка ЦСМП-Враца/Facebook

ЦСМП-Враца

Сигнал за катастрофата във вторник вечерта, в която загина 3-годишно дете, е подаден в 19:03 ч. Линейката е тръгнала от Спешния център в 19:04 ч. и а е била на мястото в 19:09 ч. Там обаче вече е имало над 50 души и това ни навежда на мисълта, че катастрофата е станала по-рано. 

Това заяви директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца д-р Галина Лещарска пред бТВ.

От думите ѝ стана ясно, че на сигнала се е отзовал екипа от нощната смяна, който трябва да започне работа в 19:30 ч., защото всички лекари от дневната смяна са били на адреси. 

Роднини на починалото дете твърдят, че една от лекарките е била пияна. Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

Директорът на ЦСМП заяви, че детето е било починало още преди да пристигне екипът. Линейката е пристигнала първа, като след това е подаден сигнал за пострадалата майка и е тръгнала втора линейка. 

"Колежката, която обвиняват, че е била пияна, не употребява алкохол. Дошла е със собствения си автомобил на работа. Отказва да даде проба - отказва и казва, че и тя има права", допълни д-р Лещарска.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!