ИА ''Медицински надзор'' проверява центъра за спешна помощ във Враца

OFFNews 11 януари 2023 в 14:59 1063 0

ИАМН

Снимка БГНЕС

Изпълнителна агенция "Медицински надзор"

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" ще извърши проверка в Центъра за спешна медицинска помощ, Враца, по случая със смъртта на тригодишно дете и дадената положителна проба за алкохол на дежурна лекарка, съобщиха от здравното министерство.

По-рано днес от МВР потвърдиха, че лекарката, отишла на сигнала за катастрофата във Враца, е с положителен тест за употреба на алкохол.

Това е дисциплинарно нарушение и е от компетентността на директора на "Спешна помощ" във Враца, той ще реши дали да наложи дисциплинарно наказание, коментира той. Образувано е досъдебно производство за пътнотранспортното произшествие, съобщи окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков пред БТА.

Произшествието е станало малко след 19 часа на 10 януари. Колата, в която са пътували четирима души, се е преобърнала в дере по време на проливен дъжд. Според медицинско лице, което е било в една от линейките, детето е починало на място. 

Малко по-късно пред Спешния център във Враца е възникнало напрежение, тъй като роднините не са знаели дали детето е починало. Близки на починалото дете твърдят, че една от лекарките е била пияна.

Според директора на ЦСМП детето е починало още преди да пристигне екипът. Линейката е пристигнала първа, а след това е бил подаден сигнал за пострадалата майка и е тръгнала втора линейка. 

На брифинг в Министерския съвет по-рано министърът на здравеопазването Асен Меджидиев заяви, че не разполага с официална информация за алкохолната проба на колежката си.

Очакват се резултатите от аутопсията на детето, които ще внесат яснота къде е настъпила смъртта и дали е било възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!