Бургаски лекар с награда за принос към ревматологията

OFFNews 06 октомври 2022 в 10:02 689 0

д-р Камзин вляво

Снимка УМБАЛ Бургас

Отляво на дясно: проф. д-р Румен Стоилов и д-р Иван Камзин

Д-р Иван Казмин, началник на Отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас бе отличен за цялостния си принос към развитието на специалността. Отличието - грамота и почетен знак II степен, са на Българското дружество по ревматология. Те бяха връчени на последния конгрес на организацията, от нейния председател - проф. д-р Румен Стоилов, съобщиха от лечебното заведение.

Признанието на ревматологичната общност към д-р Иван Казмин увенчава дългогодишния му упорит труд за развитието на специалността в Бургас. Той е създател на Отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас, което съществува вече 12 години. Стартирало само с един лекар и една медицинска сестра, днес отделението отговаря на трето ниво на компетентност, с каквото разполагат и водещите клиники по ревматология. Тук вече работят петима специалисти - ревматолози, които стартират и научна кариера в Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Отделението е единствено за целия Югоизточен регион. То обслужва пациенти от областите Бургас, Ямбол, Сливен. Специализирано в диагностика и терапия на възпалителни, дегенеративни и обменни ставни заболявания, възпалителна и дегенеративна патология на гръбначния стълб и системни заболявания на съединителната тъкан. Годишно в него намират медицинска помощ около 1600 души, повечето от които с възпалителни заболявания. В отделението се прилагат всички най-съвременни диагностични и терапевтични методики.

Българското дружество по ревматология връчва подобни отличия изключително рядко, което е знак за високата им стойност. Д-р Казмин и неговият екип са носители и на отличието "Клинично сътрудничество и работа в екип" - златна статуетка от Национални медицински награди 2020.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови