Quantcast

800 деца с вродени сърдечни пороци се раждат годишно в България

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2014 в 13:40 1764 0

В България годишно се раждат около 800 деца с вродени сърдечни пороци. Голяма част от тях се нуждаят от спешна оперативна интервенция още в ранна детска възраст. Именно тези деца са част от каузата на "Българската Коледа" тази година. 

"Вродени заболявания" включва много неща - нарушения в структурата на сърцето, дихателни проблеми, обменни заболявания, неврологични заболявания и други, обясни проф. д-р Боряна Слънчева, която е част от екипа на "Майчин дом", началник на клиниката по неонатология и национален консултант по неонатология, в студиото на "Събуди се" по Нова телевизия.  

Каузите, за които се бори "Българската Коледа", всяка година са различни. Миналата година бяха събрани над 2 млн. лв. за деца, които имат проблеми със слуха и зрението. Със събраната сума са подпомогнати част от болните и е закупена съвременна апаратура, с която да може да се диагностицира заболяването в по-ранен стадии.

Има група от деца, които всяка година се подпомагат от "Българската Коледа". Те обикновено са или с хронични заболявания, или се нуждаят от скъпи лекарства. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !