„Българската Коледа“: Историята на 4-годишния Искрен от Русе

OFFNews 16 декември 2014 в 19:26 2632 0

4-годишният Искрен от Русе е едно от децата, на които „Българската Коледа“ ще помогне през тази година.

Малкият Искрен има 100% увреждания и за заболяването му няма лечение. Това, с което инициативата „Българската Коледа“ ще помогне, са поддържащи лекарства и рехабилитация.

Искрен се ражда с увреждания, след като неговата майка прекарва заболяване в петия месец от бременността. Момчето се ражда със Синдром на Денди Уолкър. 

Това е киста и хидроцефалия на мозъка – засяга малкия мозък. Уврежданията са много. Искрен не може да стои седнал, не може да стои изправен, има нужда от абсолютно всякаква подкрепа, разказа пред БНТ майката на Искрен Андреана Милчева.

Детето ходи на рехабилитация в Русе в продължение на две години, като според майката на момчето се наблюдава сериозен напредък.

Успяхме да достигнем положението той да стои напълно сам, ходим с едни обувки, които един обущар направи – слепени обувки с обща подметка. Така му помагаме да ходи, допълва кинезитерапевтът Елина Тодорова.

Семейството е получило до момента два пъти средства от „Българската Коледа“, благодарение на които детето ходи три пъти на рехабилитация. Семейството има обаче и по-малко детенце и затова няма възможност да осигури на Искрен задължителните ежедневни посещения при психолог, логопед и др., затова се надява отново на помощта на инициативата и на хората, които имат желание да помогнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови