6-годишната Гюлчин и тази година се надява на помощ от "Българската Коледа"

OFFNews 19 декември 2014 в 16:33 2556 0

6-годишната Гюлчин Наимова от Хасково вече четири години получава лечение от парите от „Българската Коледа“. Детето страда от наследствено заболяване, което засята костната система. Лекарствата не се заплащат от НЗОК, а сумата от 3 хиляди лева месечно е непосилна за семейството, съобщава БНР.

Гюлчин и тази година кандидатства за „Българската Коледа“ и се надява на помощ от добрите хора.

Трябва да продължим лечението, за да се оправи. Започнахме ново лечение, което още повече и подобрява състоянието. Много сме благодарни на "Българската Коледа" и на хората, които подкрепят инициативата. Благодарение на тях моето дете е все по-здраво, каза майката на детето.

Възможните начини да подкрепите каузата на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ са като:

• Изпратите SMS на кратък номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. За абонати по договор стойността на един SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС.

• Се обадите на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и Mtel. С всяко обаждане помагате с 1 лев на дете в беда. Стойността на всяко обаждане е 1 лв.

• Направите банков превод на: Получател: БНТ, за „Българската Коледа“; IBAN: BG13UBBS80023300186210; BIC код: UBBSBGSF; Банка: Обединена българска банка.

• Дарите по интернет чрез ePay.bg. Необходимо е да имате регистрирана в ePay.bg банкова карта или микросметка. За дарение чрез микросметка не се начисляват такси. При дарение чрез дебитна или кредитна карта ще ви се удържи автоматично такса за транзакцията според тарифата на банката - издател на картата. Можете да използвате и международна кредитна карта.

Дарението може да бъде направено и с банкова карта директно на официалната интернет страница на президента.

Редът за кандидатстване за получаване на подкрепа от "Българската Коледа" е описана подробно в няколко стъпки на официалната страница на инициативата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови