Москов уволнил 11 директори на болници за 5 месеца

OFFNews 09 април 2015 в 11:38 6289 10

Снимка БГНЕС

Петър Москов

От началото на мандата на новото правителство здравният министър д-р Петър Москов е уволнил 11 директори на болници и направил промени в бордовете на още 8 лечебни заведения.

От постовете си са отстранени директорите на Университетската болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен, шефовете на тубдиспансерите в Роман и Перник, както и на областните болници в Благоевград, Бургас, Перник, Разград, Русе, Смолян, Стара Загора и Ямбол, съобщи „Преса“.

Направени са промени и в бордовете на директорите на други 8 лечебни заведения.

Предстоят общи събрания във всички 26 областни болници и се очаква да има още промени в ръководствата им.

Според здравното министерство причината за уволненията са пропуски в организацията на работата в тези болници, ниско качество на медицинската услуга и лоши финансови показатели.

Чистка в почти всички областни болници направи и бившият здравен министър Таня Андреева. В последните дни на кабинета „Орешарски“ тя уволни директорите на „Пирогов“, Онкологията и на болницата в Плевен. Те бяха възстановени на работа от служебния здравен министър д-р Мирослав Ненков.

Рекордьор по уволнения в здравния сектор обаче е здравният министър проф. Радослав Гайдарски от кабинета на Станишев. Само за няколко дни той уволни 15 директори на болници, а като мотиви посочи натрупаните от болниците задължения в размер на 120 млн. лева от общо 159 млн. лева дългове на всички болници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!