Веган-презервативи – хит на немския пазар

OFFNews 20 декември 2019 в 10:25 5173 1

Снимка Pixabay

Немски стартъп предлага веган-презервативи. Макар цената им да е висока, търсенето е голямо, съобщава Би Би Си.

Брандът Einhorn, който е на пазара от 2015 г., предлага еко-презервативи, в чийто състав няма компоненти от животински произход.

Каква е разликата със стандартните продукти от този вид? В направата на обикновените презервативи се използва млечният протеин казеин, за да се омекоти гумичката. Екопрезервативите се изготвят от натурален еколатекс със смазка от растителни съставки. Презервативите са опаковани в хартия, която подлежи на рециклиране.

Въпреки че това е все още неразработен пазар, създателите на продукта твърдят, че преобладаваща част от потребителите им са хора на възраст между 20 и 40 години, при това 60% от купувачите са жени.

„Хората често се притесняват да купуват подобни продукти и ги крият сред останалите стоки. Нашата цел беше да обхванем отговорните потребители с устойчив продукт и да преодолеем съществуващото табу с оригинален, забавен дизайн“, отбелязва един от авторите на Сифер. 

Цената на веган-презервативите е по-висока – 7 броя струват 6 евро. Въпреки това търсенето им е голямо. През миналата година немците са изкупили почти 5 милиона кондоми. Част от приходите се отделят за възстановяване на горите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови