7 проверени начина да се избавите от главоболието

OFFNews 27 юни 2019 в 15:07 12473 1

Снимка Pixabay

Главоболието е може би най-популярният здравословен проблем. Ето няколко алтернативни метода за избавяне от него.

1. Дишайте дълбоко

По време на поредния пристъп, опитайте да оптимизирате дихателния си ритъм. Дишането трябва да бъде дълбоко, с бавно вдишване през носа и издишване през устата. Две-три минути подобна практика помагат да се отърсите от болката. Често главоболието е предизвикано от кислороден глад, а този метод помага на кръвта да се насити с кислород.

2. Разходете се на чист въздух

Този метод работи като предишния. Чистият въздух и движението насищат тялото с кислород. За съжаление, невинаги е възможно да се приложи.

3. Изпийте чаша вода

Понякога главоболието възниква при дехидратация. Затова е полезно при първи симптоми да изпиете чаша обикновена, хладка вода. От главоболие много често страдат любителите на кафето, което действа диуретично.

4. Изяжте една ябълка

Може да се изненадате, но този вкусен плод понякога помага срещу главоболие. Обяснението е в съдържанието на плодова киселина, която помага да се балансират киселинно-алкалните нива в организма и да се потиснат неприятните усещания. За предпочитане е ябълката да се консумира с кората.

5. Консумирайте храна, богата на белтъчини

Богатата на белтъчини храна позволява да се нормализират нивата на захар в кръвта. При недостиг на захар в кръвта е възможно да се появи главоболие. Като профилактика можете да хапвате малки порции храни богати на белтъчини (яйца, млечни продукти, телешко, пилешко месо, сьомга, ядки) по-често.

6. Изпийте чаша джинджифилов чай

Още една напитка, която ефективно избавя от мигрената. Чаят от джинджифил е особено полезен при главоболие, съпроводено с гадене.

7. Сложете си студен компрес

Безотказен бабин метод. Компресът трябва да се постави на мястото, в което е съсредоточена болката. Понякога е достатъчно кубче лед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

27.06 2019 в 18:46

....а най-добре и сигурно е да вземете два аналгина и след половин час няма и помен от болка...