Виктория Томова не достигна основната схема на Откритотото първенство на САЩ

OFFNews 26 август 2022 в 22:29 2213 0

Виктория Томова

Снимка Getty Images

Виктория Томова

Първата ракета на България при жените Виктория Томова претърпя поражение в третия, последен кръг на квалификациите на Откритото първенство на САЩ по тенис. Българката загуби от 24-годишната Виктория Кузмова от Словакия с 4:6, 4:6 за час и 30 минути игра.

Така 27-годишната софиянка не успя да се класира за трето поредно участие в основната схема на турнира от Големия шлем в Ню Йорк. През миналата година тя влезе в схемата като „щастлива губеща“.

Виктория Томова имаше предимство от 3:1 успеха срещу словачката в досегашните срещи между двете, но в петия сблъсък между тях допусна второ поражение срещу 182-ата в света Кузмова.

Българката изостана с 0:3 гейма в първия сет, навакса до 3:4, но в следващия гейм представителката на Словакия спаси седем точки за пробив и спечели с 6:4. Последва медицински таймаут за Томова заради проблем с левия глезен, но в началото на втората част тя успя да поведе с 4:1.

Виктория Кузмова обаче спечели следващите пет гейма и стигна до крайната победа, възползвайки се от втория си мачбол, с което си осигури влизане в основната схема на Откритото първенство на САЩ.

Мачът на Димитър Кузманов от третия, финален кръг, пък бе прекъснат заради дъжд. Съперник на българина е 296-ият в световната ранглиста Брендън Холт. Срещата бе спряна при сервис на американеца и резултат 6:4, 3:6, 4:2 в негова полза след 2 часа и 24 минути игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови