Силвано Пранди: Няма добър или лош жребий

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2019 в 13:41 1338 0

България попадна в предварителна група А, във френския град Монпелие, за Европейското първенство по волейбол за мъже 2019. Съперници на националите ни са домакините от Франция, Италия, Португалия, Гърция и Румъния. Селекционерът на "лъвовете" Силвано Пранди коментира, че за него няма добър или лош жребий, а ето какво каза той за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg след жребия в Брюксел.

- Как ви се струва групата, в която попадна отборът ни на европейското първенство?
- Винаги съм смятал, че целта на един жребий е просто да определи групите. За мен не съществува добър или лош жребий, защото всички отбори са с изравнени възможности. Мен ме устройва всеки съперник и не мисля, че е правилно да определяме дадена група като тежка или лека, защото в крайна сметка всички отбори са достатъчно силни. Така или иначе трява да играеш добре, иначе се прибираш вкъщи.

- Като гледаме и останалите групи какви са сповед вас шансовете ни и докъде може да стигне отборът ни?
- Аз съм треньор, а не ясновидец. Така че не мога да каже сега докъде може да стигнем на това първенство. Със сигурност възможността на продължим след групата я имаме. Но също така е истина, че е важно как ще отидем ние на това първенство, каква подготовка ще направим. Както вече казах - ако играем добре, ще продължим. Всички съпернници, които трябва да срещнем, са сложни и трябва да подходим към тях внимателно. Отборът ни може да попадне сред първите 4 в предварителната група, а за това докъде ще стигнем после, отново ще кажа - не съм способен да направя прогноза на кое място ще се класираме.

- Как ще коментирате новата система на първенството?
- Всички системи са добри, защото са еднакви за всички участници. Постоянно се променя по нещо, но досега не е измислена система, благодарение на която да спечелят всички. И при тази формула ще стигне докрая този, който е играл най-добре и постоянно. Трябва да се приспособим и да извлечем максимума. Не трябва да хабим излишна енергия и да оценяваме и критикуваме формулата, а да насочим усилията си да организираме добре нашия отбор и нашата игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови