Пламен Константинов нападна Григор Димитров, Бербатов и Казийски

OFFNews 20 ноември 2015 в 15:28 5711 2

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов разкритикува част от най-големите звезди на българския спорт.

Той е ядосан от отказа на Григор Димитров, Матей Казийски и Димитър Бербатов да играят за националните отбори в своите спортове.

Константинов се изказа изключително критично за отсъствието на най-добрия български тенисист от финалния плейоф за влизане в по-горната група на купа "Дейвис", като в негово отсъствие отборът загуби от Унгария.

"Григор Димитров защо не играе във финалния плейоф за купа "Дейвис"? Защо трябва да икономисваме някои неща? Защото са големи звезди? Не мога да уважавам един човек заради това, което му е дал Господ - таланта. Мога да го уважавам заради действията му", каза Константинов в "Шоуто на Слави". 

"Не мога си обясня как не можа да изиграе един финал с отбора си за купа "Дейвис", но може да изиграе един демонстративен мач, за да капиализира името си", продължи бившият национал по волейбол.

Той беше категоричен, че всички от топ 10 в световния тенис са играли за купа "Дейвис" в седмицата, когато Гришо отказа. "Ако Григор беше играл, ние щяхме да влезем в по-горната група. Добре, може да е имал тежък момент, да е сбъркал - кой не прави грешки? Но това вече става заболяване в българския спорт", каза още Константинов.

По думите му с Димитър Бербатов, който също отказа да играе за националния отбор по футбол, ситуацията е същата. "Тези спортисти трябва да разберат, че играят за публиката си и за съотборниците си. Не играеш за някой от федерацията, който те е обидил."

Константинов заяви, че не приема и доводите на Матей Казийски да не играе за България. "Аз демонстрирах многократно желание и го поканих да играе. Не разбирам позицията му. Той има своята позиция, но аз не съм съгласен с нея."

Според него присъствието на играчи от такава класа в националните отбори може да помогне много за развитието на младите. "Един млад състезател може да работи с най-добрия треньор на света, но когато до него има един Матей Казийски, който да му покаже, за него е уникално богатство."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!