Младите "лъвове" продължават с победите

OFFNews 11 юли 2023 в 22:45 1164 0

Волейбол

Снимка FIVB.org

Младите "лъвове" продължават успешно

Националният отбор на България продължава с категоричното си представяне на световното първенство за мъже под 21 години, което се провежда в Бахрейн.

В първато си среща от втората групова фаза тимът ни се наложи над Тайланд с 3:0 (25-21, 25-18, 25-20) и оглави Група Е. Това бе четвъртата ни победа в Манама, като преди това спечелихме Група С в първия кръг.

Селекционерът Андреа Буратини заложи на стартов състав: Лазар Бучков, Александър Николов, Венислав Антов, Стоил Палев, Георги Татаров, Ивайло Дамянов и либеро Георги Митов.

С изключение на буквално първите няколко точки на трите гейма, българските национали уверено водеха и в три части, и не допуснаха изненади. Съперникът опитваше да доближава и на няколко пъти успя да стопи до 1 точка пасив, но стабилната игра на нашите момчета не позволи изравняване и обрат. Съперникът не успя да запише нито един ас срещу нас и само 1точка от блокада.

Най-резултатен за "трикольорите" бе Венислав Антов с 16 точки, а Александър Николов добави 14.

Преди нас играха другите два отбора от групата - Иран и Полша, като иранците се наложиха с 3:0 (25-17, 25-23, 25-23). Българският тим излезе на първа позиция в Група Е, като след нас са Иран.

В сряда, 12 юли, се изправяме срещу Полша, които срещнахме и в първата фаза и победихме с 3:2. Срещата е в 14:00 ч. българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!