"Лъвиците" взеха гейм на олимпийския шампион САЩ

OFFNews 29 септември 2022 в 21:50 1694 0

Волейбол

Снимка Getty Images

Националките остават с 1 точка на световното

България допусна третото си поредно поражение на Световното първенство по волейбол за жени в Полша и Нидерландия. В третата си среща от група "С" българките отстъпиха с 1:3 (14:25, 25:23, 11:25, 15:25) срещу един от фаворитите в турнира САЩ.

В Лодз селекционерът на българския тим Лоренцо Мичели пусна в игра стартов състав: Лора Китипова, Силвана Чаушева, Елеца Атанасийевич, Марослава Паскова, Мира Тодорова, Нася Димитрова и либерото Мила Пашкулева.

Олимпийският шампион контролираше изцяло играта в първия гейм и поведе с 16:10, за да спечели с 25:14.

Във втората част събитията на полето се развиха значително по-равностойно и България успя да навакса изиставането си след драматично 25:23.

В третия гейм американките отново демонстрираха силна игра в атака и на блокада, като не оставиха шансове за българките, пелечейки с 25:11.

В хода на срещата от пейката се включваха Петя Баракова, Радостина Маринова, Гергана Димитрова, Мария Йорданова и Мария Кривошийска.

В последната част превъзходството на САЩ във всички елементи от играта отново беше осезаемо. Американският тил приключи срещата при 25:15.

Най-резултатна за България стана Елица Атанасийевич с 14 точки. Мирослава Паскова добави още 8 точки.

За САЩ с 19 точки се отличи Александра Франти.

Българският отбор е на пето място в класирането до момента, а в петък ще се изправи срещу Канада. САЩ е на първа позиция в група "С" с пълен актив от 9 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови