Гибона: Ще се опитаме да им стъжним живота на Иран

OFFNews 10 септември 2018 в 12:52 1509 0

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов, похвали момчетата си за победата в първия мач от световното първенство. "Лъвовете" се наложиха с 3:0 над Финландия, но специалистът не пропусна да коментира и нападките преди старта на първенството.

"Има настроение в отбора. Може би в този отбор нямаме суперзвезди и трябва да заложим на някакъв колектив и някаква сплотеност. Всичките тези неща, които се изговориха за скандали, за разправии и т.н. са от хора, на които не сме им видели очите в залата.

Това, че си бил волейболист и си играл волейбол някога, не означава, че си компетентен за всичко, а те се изказват за обстановка в отбора, за взаимоотношения. Твърдят, че са треньори, а не обясняват какво трябва да направим, как трябва да постъпим в някои ситуации, в които те не са били. Откъде знаят как трябва да се постъпи? Така че това повече сплоти момчетата според мен, защото и те го усещат. В крайна сметка играят в България и искат да усетят подкрепа. Много е трудно да си българин в България!

Хубаво начало, чиста победа, като резултат най-доброто, което можеше да очакваме за старт на световното първенство. Като игра, имаме много плюсове, които да добавим в следващите мачове, надявам се. Това също ми дава оптимизъм, защото днес изиграхме един мач, в който не сработи нашата блокада най-вече.

Отдавам го и на това, че в много от ситуациите финландците не рискуваха, не търсиха риска, а търсиха повече топката да остава в игра. Имаме много "пипнати" топки като проценти, което означава, че сме прочели играта на разпределителя им, но ефективността ни на блок е ниска. Това е един от плюсовете, които ще се появят и ще ги добавим в следващите мачове.

И другото, на което трябва да обърнем внимание, че и във втория и третия гейм ние самите оставяхме финландците в играта. Имаше ситуации, в които, ако бяхме по-концентрирани и обработвали топката в контраатака и бяхме използвали техните слабости, можеше резултата да е 20:10 примерно, а ние продължавахме да ги връщаме в гейма, което с по-опитен отбор може да обърне мача. Това са детайли, които трябва да изчистваме за напред. Ще се опитаме да им стъжним живота на Иран", каза Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков