"Лъвовете" тръгнаха с победа на световното

OFFNews 09 септември 2018 в 22:40 2059 0

Мъжкият национален отбор по волейбол записа безапелационна чиста победа над Финландия в стартовия мач на световното първенство, на което страната ни е съвместен домакин заедно с Италия.

Във Варна възпитаниците на селекционера Пламен Константинов се наложиха над скандинавския си опонент с 3:0. "Лъвовете" спечелиха отделните части с 25:21, 25:19 и 25:22. Успехът на старта на турнира е много важен за българския отбор, който по традиция среща много трудности срещу финландците.

Днес победата срещу подмладения финландски състав дойде лесно, а това трябва да вдъхне увереност в нашите момчета за следващите мачове. Българите предстои да се изправят срещу Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември).

“Хубаво начало, чиста победа, като резултат най-доброто, което можеше да очакваме за старт на Световното първенство. Като игра, имаме много плюсове, които да добавим в следващите мачове, надявам се. Това също ми дава оптимизъм, защото днес изиграхме един мач, в който не сработи нашата блокада най-вече. Отдавам го и на това, че в много от ситуациите финландците не рискуваха, не търсиха риска, а търсиха повече топката да остава в игра.

Имаме много "пипнати" топки като проценти, което означава, че сме прочели играта на разпределителя им, но ефективността ни на блок е ниска. Това е един от плюсовете, които ще се появят и ще ги добавим в следващите мачове. И другото, на което трябва да обърнем внимание, че и във втория и третия гейм ние самите оставяхме финландците в играта.

Имаше ситуации, в които, ако бяхме по-концентрирани и обработвали топката в контраатака и бяхме използвали техните слабости, можеше резултата да е 20:10 примерно, а ние продължавахме да ги връщаме в гейма, което с по-опитен отбор може да обърне мача. Това са детайли, които трябва да изчистваме за напред. Ще се опитаме да им стъжним живота на Иран”, заяви Пламен Константинов след успеха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови