България ще има национален отбор по волейбол за момичета

OFFNews 26 октомври 2022 в 20:16 1985 0

Волейбол

Снимка Българска федерация волейбол

Владислав Тодоров вече селектира подходящи състезателки

България ще има новосформирана национална формация по волейбол при момичетата. Тя ще бъде съставена от състезателки, родени 2007-2008 година, потвърдиха от БФВОлейбол. Това става факт след промяната на възрастовите групи от страна на Европейската конфедерация (ЦЕВ).

Този отбор ще бъде воден от Владислав Тодоров и се събира в този си вид за първи път. Ще бъде проведен тридневен лагер. Кампът ще се проведе в зала "Левски София" на 29, 30 и 31 октомври. Подобен ще бъде проведен и в края на на месец ноември, когато ще бъдат повикани още нови имена.

Пред тази селекция предстои Балканско първенство, което се явява квалификация за Европейския шампионат през 2023 за момичета под 17 години. Форумът е предвиден между 15 и 31 януари в Турция. Точните дати и градът-домакин ще бъдат оповестени допълнително от домакините.

Селекционерът Владислав Тодоров събира 18 момичета за първия лагер. Идеята е на следващия сбор да бъдат повикани още състезателки и така да бъде дадена възможност на повече млади волейболистки за изява. След двата лагера ще бъде обявен окончателният разширен състав за подготовката през декември.

"Решенията, които бяха взети на международно ниво, наложиха промяна в националните формации. Имаме много добри състезателки в тази възраст. Владислав Тодоров е много мотивиран да работи с тях. Надявам се да могат да реализират своя потенциал. Пожелаваме успех на младите ни волейболистки в предстоящите състезания", коментира председателят на Комисията по детско-юношески волейбол Евгени Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови