Последен ден за възражения срещу плана за застрояване на Синеморец и Резово

OFFNews Последна промяна на 04 май 2018 в 09:05 5711 1

Днешният ден е последният, в който могат да бъдат внесени възражения срещу Доклад за оценка на степента на въздействие върху защитени зони на Изменението на Общ устройствен план на община Царево на Министерството на регионалното развитие, предаде БНР.

Той предвижда териториите, в които може да се строи, да се увеличат с близо 33% и така вместо в сегашните 65.47 хектара ще може да се строи в 86.85 ха. Земеделските територии намаляват с близо 3%, горските също намаляват.

В Синеморец, едно от най-красивите места по нашето Черноморие, промените изглеждат най-големи. Урбанизираните територии ще се увеличат с цели 54%, земеделските ще намалеят с 10%. В местност Бутамята, където днес нерегламентиран къмпинг, ще бъде изграден законов такъв.

Предвижда се урбанизираните територии в Резово да се увеличат над два пъти - от 19.92 ха на 41.17 ха. Горските територии намаляват, инженерната инфраструктура се увеличава.

Преди дни жители на Синеморец протестираха срещу презастрояването, а снощи в продължение на три часа те обсъждаха документа със собственици на имоти и заведения и с ръководството на община Царево, съобщи още БНР, като допълни, че срещата е преминала в спорове къде, как и какво да се строи.

Постъпили са десетки възражения срещу плана, признава кметът на Царево Георги Лапчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3576

1

zuljin

04.05 2018 в 10:05

Започвайте направо в морето да строите, какво чакате?
Всички окрадени пари от държавата/гражданите трябва бързо да се обърнат в бетон!