Няколко съвета за нестандартна почивка през лятото

OFFNews 31 август 2020 в 15:01 1509 0

Традиционно през лятото много българи заминават на море. Някои наши сънародници обаче предпочитат да прекарат почивката си по по-нестандартен начин като предприемат обиколка на България или на някои екзотични дестинации в чужбина. Ако и вие сте от хората, които обмислят да прекарат лятото си интересно и нестандартно, в тази статия сме ви подготвили няколко ценни съвета как да организирате ваканцията си по най-добрия начин. Те са предоставени от екипа на дигиталната платформа Luxury Discounts, която подбира най-добрите оферти за почивка на най-изгодни цени.

Съставете списък с желаните дестинации

Преди да се впуснете с пълна сила в мечтаното приключение, ви съветваме да отделите малко време за планиране. Включете в плана си списък с най-желаните дестинации, които искате да посетите това лято, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нещо важно за вас. След като планирате дестинациите и забележителностите, които ще посетите, си начертайте маршрут, така че да оползотворите времето си максимално.

Проучете културните събития в региона

Едно подобно проучване ще обогати почивката ви и ще я насити със запомнящи се преживявания. Ако планирате да посетите Жеравна през септември например, можете да присъствате на традиционния за града фолклорен фестивал, където да се пренесете век и половина назад във времето. Нестинарският празник в Странджа също заслужава да бъде посетен. Той се провежда в рамките на два дни през месец юви в село Българи и е вписан в списъка за нематериалното световно културно наследство на ЮНЕСКО.

Планирайте активни занимания за цялото семейство

Без значение къде се намирате, времето прекарано със семейството е много ценно, затова се постарайте то да е забавно и интересно за всеки член от семейството. Проучете какви възможности предлагат местата от вашия списък. За децата това могат да бъдат занимания по езда, тенис или плуване. А за вас и вашата половинка може да предвидите време за релакс с масажи и спа процедури. Няма нищо по-хубаво от това да съчетаете лятната си екскурзия с усвояването на нови умения и експериментирането с нови изживявания. Това със сигурност ще остави траен спомен в съзнанието ви и ще сплоти цялото ви семейство.

Поканете приятелите си да ви придружат

Като говорим за вълнуващи преживявания и незабравими спомени, добра идея е да поканите ваши близки приятели да ви придружат по време на вашата нестандартна почивка през лятото. Така не само забавлението ще ви бъде гарантирано, а и ще можете да разделите част от разходите си с тях.

Бъдете смели в избора на маршрут и дестинации

Ако сте твърдо убедени да пропуснете българското Черноморие това лято, можете да посетите някоя екзотична дестинация в чужбина. Независимо дали ще пътешествате сами, или планирате семейна почивка с деца, Барселона е една изключителна дестинация, от която ви гарантираме, че няма да искате да си тръгнете. Лятото градът гъмжи от забавления и хора. През деня можете да се разхождате, да пазарувате и да разглеждате красивата архитектура, а нощният живот е забележителен. Ако сте с деца, задължително им покажете парка Гюел, проектиран от великия Антони Гауди, непременно посетете базиликата Саграда Фамилия, както и Аквариума, където, ако сте смели, можете да се гмуркате с акули.

Отдайте се на прохладата на планината

Ако все пак сте решили да останете в България, експертите от Luxury Discounts съветват да се отдадете на планинска почивка. За щастие, живеем в невероятно красива страна, която може да ви зареди със спокойствие и оптимизъм. Родопите, например са пълни с невероятни малки селца, които ще ви предложат разходки сред прохладни гори, чист въздух и полезна храна. Най-обширната планина у нас ще ви завладее с красотата и интересните си забележителности. Ако все още не сте го направили, можете да посетите църквата Света Неделя в Батак, Баткунския манастир Свети свети Петър и Павел, крепостта Перистера, пещерата Снежанка, както и много други интересни обекти в наоколо. Повярвайте ни - гледките и изживяванията, на които ще присъствате, наистина си заслужават!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!