Déjà vu – пак оградиха достъпа до плажа на къмпинг Черноморец

OFFNews - Бургас 10 юли 2017 в 15:46 9940 0

Оградата, спираща достъпа на коли към плажа

За втора поредна година огради спират достъпа на автомобили към плаж „Черноморец Изток“, познат като къмпинг ""Черноморец. Ситуацията е идентична с миналогодишната, когато полицията се намеси и махнаха загражденията, коментират от фирмата наемател на ивицата.

Хората с коли не могат да минат по пътя, който са ползвали десетилетия наред, поясни Милен Янков от „Акра Лидо“. Туристите нямат алтернатива, нито могат да оставят колите си на мястото, което са ползвали като паркинг. Имотът в този район е ограден, поставени са и табели, маркиращи, че е частна собственост, коментира Янков.

Собственик на тоя парцел е фирма „Блу Лагун Сънрайз“, собственост на Нено Михалев и Мартин Георгиев. Нено Михалев е бил наемател (на плажа – б.а.), който се ползва, поне по неговите думи, с големи протекции в местната управа, също така е и в борда на директорите на ФК „Созопол“, коментира Янков.

Той пояснява, че казусът е по-скоро морален, тъй като собствениците не ползват по никакъв начин тази земя. Оградата е поставена само да се саботира нашата дейност, като стопани на плажа, казва Янков. Пояснява, че по този начин се влияе негативно на туризма и се отблъскват почиващите.

Пешеходен достъп до плажа има, покрай оградите, но има и табели, че имотът е частен и хората влизат на собствен риск, поясни наемателят.

От фирмата, стопанисваща плажа, призовават държавата, като негов собственик и кмета на Созопол, да съдействат за разрешаване на ситуацията.

По-рано през тази година, плаж „Черноморец Изток“ отново стана известен с негативни новини, след като ДНСК разруши буните на ивицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!