Плажът Силистар пак блокиран, хората мъкнат деца и багаж през разкалян терен

OFFNews 23 юни 2017 в 09:03 13985 2

Плажът Силистар отново е недостъпен за туристи, които искат да стигнат с колите си до паркинга пред него, както и за линейки и сметоизвозваща техника. Частните терени, през които се преминава за плажа, са заградени с колчета и табела "Частен имот". 

„РИОСВ не ми дадоха разрешение тук да има паркинг, тъй като имотите се намират в защитена зона”, заяви Ивайло Ставрев, наемател на частните терени, по Нова тв. 

„Казаха ми, че трябва да си охранявам имота, иначе ще ми наложат 10 000 лева глоба. Не искам да спирам достъпа, но след като го има това разпореждане, няма какво да направя”, обясни той. "Не мога да рискувам аз да плащам глоба, заради това, че някой иска да отиде да почива", каза още Ставрев. 

„В този отказ на РИОСВ не е посочено, че обектът трябва да бъде ограден. Всеки ден има все по-малко хора на плажа”, заяви пък концесионерът на плажа Стойчо Монев и подчерта, че ще претърпи сериозни загуби. 

Хората, които искат да отидат на плажа, трябва да вървят около 350 метра пеша с малки деца. В момента теренът е разкалян, информира Нова тв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12235

2

drashkom

23.06 2017 в 14:32

Опропастиха това прекрасно място. Хак да им е, нека влачат!

10571

1

Hissarion

23.06 2017 в 12:30

350 метра!? Да не им спаднат тумбаците на горките туристи след това непреодолимо разстояние?