Ангелкова в интервю за NG: Българският туризъм е в подем, 31% повече визити на чужденци спрямо 2015 г.

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2018 в 14:30 5465 0

Българският туризъм е в подем, ръстът на туристическите визити на чужденци за периода януари-септември 2018 г. е 31% спрямо същия период три години по-рано.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за National Geographic в Лондон в рамките на международното туристическо изложение WTM – най-голямото в света за професионалисти.

Тя изрази удовлетворението си, че резултатите бележат устойчив тренд на нарастване след създаване на Министерството на туризма като самостоятелна институция.

Министър Ангелкова посочи също, че образът на България като дестинация претърпя забележителна трансформация, която се развива по иновативен път и в активно партньорство с всички заинтересовани фактори - публични, частни, неправителствени. Този устойчив напредък трябва да се разбира като инвестиция за растежа на дестинацията като целогодишен маршрут и за благосъстоянието на местните общности.

Ангелкова заяви още, че се създават условия за насърчаване на различни видове туризъм с фокус не само върху морския и зимния, но и много специализирани услуги, за които се подготвени тематични дестинации – балнео- и СПА, културно-исторически, винен, гурме и пр.

Министърът коментира, че градският туризъм също е в експанзия заради улеснените авиовръзки и усилията за популяризиране на огромното материално и духовното наследство на България от минали епохи. 

Екипът на National Geographic е изразил интерес да направи ключово проучване на българското културно-историческо наследство с фокус върху съкровищата, открити по българските земи, съобщават от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови