Заподозряният за убийството на Алена Щерк ще бъде съден в България

OFFNews 03 юни 2022 в 20:07 2745 0

Снимка pixabay

Апелативният съд в италианския град Анкона реши задържаният за убийството на Алена Щерк да бъде екстрадиран и съден в България, съобщи bTV.

Виктор Спига, бившият приятел на 47-годишната бизнесдама, беше арестуван в Италия и задочно обвинен в отвличане и убийство. Неговият адвокат Любен Казанлиев заяви, че Спига не се е укривал от властите в Италия и че очаква връщането му у нас в срок от 10 дни.

Според българската прокуратура Щерк е жертва на умишлено убийство по особено жесток начин. Мотивите за убийството на бизнесдамата все още се изясняват, но най-вероятният е ревност.

Междувременно стана ясно, че Алена Щерк три пъти е търсила полицията за съдействие след тормоз от бившия си приятел, но в нито един от случаите срещу Спига не са предприети сериозни мерки, като му е било отправено предупреждение само веднъж.

"Съдът разпореди да се върне в България лекият автомобил, с който той е пристигнал в Италия. Защото той е собственост на трето лице, взет е под наем от Летище София и третото лице няма причина да търпи вреди", каза днес адвокатът Любен Казанлиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!