Започва делото за взрива в Горни Лом

OFFNews 13 декември 2016 в 07:45 1909 0

Започва делото за взрива в Горни Лом

Две години след трагедията в Горни Лом започва делото за взрива в завода за боеприпаси. На 1 октомври 2014 година експлозия в завод "Миджур" отне живота на 15 души след като изравни със земята два от цеховете на предприятието, .

Взривът остави без родители четири деца, а две жени бяха ранени. Досега държавата е изплатила по 10 000 лева обезщетения на близките на загиналите. За инцидента в Окръжния съд във Видин са повдигнати обвинения срещу четирима души, сред които и собственикът на завода Валери Митков. Той е привлечен под отговорност за смъртта на 15 души и причинени телесни повреди на две лица.

Срещу него е повдигнато и обвинение за съставяне на документи, в които е удостоверил неверни обстоятелства. Обвиняема за причинена смърт по немарливост е бивша служителка в завода, която е отговаряла за условията на труд. Подсъдими за длъжностни престъпления са и бивш директор в Министерството на икономиката и бивш началник на отдел „Контрол върху общоопасните средства" в МВР. Делото ще се гледа при закрити врати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !