Задържаните след гонката в понеделник направили 3 удара за 24 часа

OFFNews 21 септември 2023 в 15:12 2300 2

МВР

Снимка БГНЕС/Антония Георгиева-Архив

За денонощие извършили три обира и винаги използвали сила

Задържаните за кражби с употреба на сила непълнолетни младежи, които бяха заловени в понеделник сутринта след гонка с полицията и един от тях загина прострелян, са извършили общо три обира за 24 часа.

Това става ясно от съобщение на Софийската районна прокуратура. Двамата задържани са с по три обвинения. 

От държавното обвинение съобщават, че младежите - на 15 и 17 години, обрали млад мъж около 4:10 ч. в нощта на 17-и срещу 18-и септември, час преди фаталната гонка с полицията, в която загина 18-годишният Светослав Младенов. 

Два часа по-рано същата групичка ограбила две момичета на 18 години. Един от заловените издърпал слушалките на една от пострадалите и опитал да я души, докато другият откраднал чантата ѝ, в която имало 20 лева. След обира момичета подали сигнал на тел. 112. Три часа по-късно бил подаден втори сигнал, но от охранител в района, който забелязал трима души да бягат с чанта. 

След преследване двама от тримата обирджии бяха заловени, а един от тях - прострелян. Впоследствие раненият 18-годишен младеж почина в болница.

От съобщението на прокуратурата става ясно, че два часа след като обрали момичетата, задържаните нападнали и друг човек. Те наобиколили мъжа, като един от задържаните почуквал леко с метална палка пострадалия в корема и я насочил към краката му, а другият му казал: "Това е обир, вади всичко по джобовете!", след което държащият палката бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, откъдето извадил портфейла му и взел от него 55 лева.

Ден преди това тримата обрали друг мъж, но му взели само 35 лева. Тогава един от задържаните ударил с юмрук в лицето и с палка по крака пострадалия, докато другият му взимал парите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

21.09 2023 в 18:49

Защо само единият? Тези нямат оправяне.

135

1

Far Rider

21.09 2023 в 15:21

Кой ще обясни тези обири и нападения на майката на онова "ангелче"?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки