ВСС пред ключов избор: Ще стане ли Куцкова шеф на САС

OFFNews 17 декември 2015 в 08:16 2566 3

Висшият съдебен съвет гласува днес отново дали съдия Нели Куцкова да стане председател на Софийския апелативен съд. Тя е единственият кандидат за поста, кандидатурата й обаче не събра необходимите 13 глада при предишното гласуване през април.

Куцкова обжалва проваления избор пред Върховния административен съд заради липса на мотиви от страна на ВСС и спечели делото. 

От заседанието днес ще отсъства председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който предишния път открито заяви подкрепата си за съдия Куцкова, защото е на посещение във Виена, информира Дневник. 

В събота премиерът Бойко Борисов заяви по Дарик: "Не коментирам съдебната система, макар че има странности, които не ги разбирам, защото в сряда 26 млн. лв. още отидоха за съдебната система. Бих коментирал само съдии, които са били политици или са се пробвали за политическа длъжност, а след това да се правят на обективни съдии", каза Борисов, визирайки съдия Куцкова.

Тя бе заместник- министър на правосъдието в служебния кабинет на Стефан Софиянски и кандидат за вицепрезидент на Петър Стоянов. 

Съдията коментира изказването на премиера така: "Може би не смее да се нахвърли на Лозан Панов, аз му се струвам по-лесна, отговори Куцкова в предаването "Просто Диков" по BIT. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!