Волен се призна за виновен и за инцидента на летище Варна

OFFNews 20 април 2016 в 11:02 3241 3

Волен поиска споразумение и за буйстването му на летище Варна

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров сключи още едно споразумение споразумение със съда - този път по обвиненията за хулиганство на летището във Варна. 

Той е обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Тогава Сидеров вдигна скандал на културното аташе на Франция Стефани Дюмортие, а според свидетели на случката, лидерът на "Атака" е употребил алкохол. Тогава лично главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследване на инцидента, който се разигра през февруари 2014 г. 

Това е петото споразумение на Сидеров, което е удръжка от заплатата в размер на 15% за година и два месеца. Досега той има четири други наложени пробации. Той е осъден на 100 часа общественополезен труд заради скандала "Извини се бе" пред сградата на парламента на 21 май 2013 г. Заедно с депутата Десислав Чуколов са осъдени на пробация и удръжка на една четвърт от заплатите им за инцидента пред клекшопа на бул.”Раковски” в столицата. Той получи 9 месеца пробация по обвинението за нахлуване в сградата на НАТФИЗ миналата година, и 8 месеца за случая в Батак. 13% от заплатата му трябва да отиват в полза на държавата.

Днес Сидеров се призна за виновен по обвинението за хулиганство и лека телесна повреда на полицай при инцидент на варненското летище на 6 януари 2014 г. Съгласни със споразумението бяха и тримата полицаи, присъствали на инцидента на летището. 

Единият от адвокатите на Сидеров - Явор Нотев, смята, че петте дела срещу лидера на "Атака" са били своеобразна кампания, като голяма част от тях са престояли в прокуратурата за дълъг период от време, съобщава bTV. Адвокатът на тримата полицаи Васил Ставрев, както и прокурорът по делото Зорница Таскова, се обединиха зад становището, че по-добре да бъде постигната осъдителна присъда сега, отколкото делото да продължава с неясен финал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови