ВАС гледа дело кой е бил законният наследник на Иванчева като и.д. кмет на Младост

OFFNews 09 юли 2020 в 06:41 1962 0

Върховният административен съд ще заседава днес по делото между Столичния общински съвет и бившия пиар на район "Младост" Петър Кърджилов преди ареста на екскмета Десислава Иванчева през 2018 г. 

Съдебният спор е за избора на временен кмет на района през същата година, когато СОС избра на поста Румен Русев, дотогава зам.-кмет на Иванчева, а не посоченият от нея Кърджилов. Тогава Иванчева издаде две заповеди от килията - едната за уволнение на Русев като зам.-кмет по строителството, а другата за назначаване на Кърджилов за временен кмет. 

На свое заседание през май 2018 г. СОС гласува Русев да стане и.д. управник на "Младост". 

През април 2019 година Кърджилов спечели на първа инстанция делото срещу СОС. Столичният административен съд (АССГ) обяви назначението на арх. Румен Русев за незаконно. Според съдия Мария Ситнилски единственият законен кмет след ареста на Десислава Иванчева е посоченият от нея Петър Кърджилов. Решението на съда обаче - като не окончателно и подлежащо на обжалване, на практика не доведе до промени в ръководството на общината. 

След касационните жалби на СОС сега Върховният административен съд ще заседава днес от 14 часа. Адвокат на Петър Кърджилов по делото е Александър Кашъмов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!