Кърджилов спечели срещу СОС - съдът отмени назначаването на и.д. кмета на Младост

OFFNews 24 април 2019 в 13:13 6810 0

Бившият пиар на столичния район "Младост" Петър Кърджилов, който бе кандидат за кмет на района след ареста на Десислава Иванчева, е спечелил делото срещу назначаването на Румен Русев като и.д. на поста. 

За решението на Административен съд София град от 22 април съобщи Кърджилов. 

С Решение номер 2736 от 22 април 2019 г. Второ отделение, 56 състав на Административен съд София-град, с председател съдия Мария Ситнилска, обяви за противозаконно назначаването от Столичния общински съвет на Румен Русев за и.д. кмет на Младост, информира Кърджилов.  

СОС избра арх. Румен Русев, който бе зам.-кмет на Иванчева, на 31 май 2018 г. Според решението на съда сега СОС е нарушил Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Според Кърджилов мотивите в решението на АССГ са толкова ясни и категорични, че едно достойно поведение на ответните страни – председателя на СОС Елен Герджиков и и.д. кмета на Младост Румен Русев би било незабавно да се оттеглят от длъжностите, които заемат поради грубото нарушаване на закона, а не да обжалват решението пред Върховния администратривен съд. 

Съдът осъжда СОС да заплати на Петър Кърджилов разноски по делото в размер на 810 лева.

Решението може да бъде обжалвано пред ВАС в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!