Убиецът на Анита от Перник остава в ареста

OFFNews 09 май 2023 в 19:00 1331 0

Снимка Стопкадър

Заподозреният за убийството на 43-годишната Анита Димитрова от Перник неин съпруг Димитър Димитров остава за постоянно в ареста, реши Апелативният съд в София.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според съда има реална опасност Димитров да се укрие или да извърши престъпление. Има доказателства по делото, че обвиняемият е упражнявал насилие спрямо съпругата си преди да я убие и при една по-лека мярка за неотклонение, би могъл да въздейства върху свидетелите, част от които са негови близки.

Димитров е имал ограничителна заповед. Той не е трябвало да се доближава на 50 метра от семейното жилище за срок от 10 месеца.

Жената беше открита мъртва от баща си и двете си деца - на 14 и 16 години - в семейното жилище в кв. Изток в Перник. Сигналът за убийството е подаден от едно от децата в 4:27 часа в събота.

Разследващите уточниха, че между мъжа и жената са възниквали множество конфликти, в основата на които стои употребата на алкохол от страна на извършителя. Заради това жената често се е изнасяла от семейния дом с децата си при своите родители. Преди два месеца тя се е върнала отново при при съпруга си, но без децата.

По време на едно от заседанията Димитров заяви, че е не е искал да я убива и съжалява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!