"Не съм искал да я убивам. Съжалявам": убиецът на Анита остава за постоянно в ареста

OFFNews 01 май 2023 в 12:50 5973 1

Димитър Димитров в съда

Снимка Стопкадър

Димитър Димитров в съда

"Не съм искал да убия съпругата си и съжалявам", каза пред съда Димитър Димитров днес.

41-годишният мъж отне живота на 43-годишната си съпруга Анита в Перник през нощта в събота, след което бе задържан за 72 часа. Днес прокуратурата поиска постоянния му арест, а съдът удовлетвори искането.

Две деца загубиха майка си. Те са на 14 и 16 г.

Димитров е пребивал жена си и преди. В продължение на години в семейството имало скандали и бой, а жената няколко пъти е бягала от семейното жилище в кв. "Изток" и се е връщала при родителите си, но след разкаяния на мъжа си се връщала при него. От декември Димитров е имал ограничителна заповед заради домашно насилие - не е трябвало да се приближава до нея и до жилището им на разстояние по-малко от 50 метра.

"Версиите са няколко - патологична ревност, има такива данни, не се изключва. Спор за пари. Версиите са няколко, една по една ще бъдат изчистени, но в основата стои алкохолът, употребата на алкохол", каза вчера старши комисар Павел Млеканов, директор на ОДМВР-Перник.

В нощта на убийството Димитров се обажда и казва на баща ѝ, че се е случило нещо лошо. Бащата и децата пристигат и намират мъртвата жена в локва кръв. По нея не е стреляно, но е бита жестоко. Едно от децата се обажда в полицията.

Заведеното дело води окръжният съд в града.

Според прокуратурата Анита е била с множество наранявания по тялото вследствие на побоя. Починала е от кръвозагуба и аспирация на белите дробове.

Прокуратурата твърди също, че е събрала необходимите доказателства, че именно Димитров е извършил престъплението. В началото на съдебното заседание стана ясно, че той е пенсионер по болест и не работи. Санкциониран е за шофиране на автомобил след употреба на алкохол, съобщи БНТ.

В хода на делото се разбра още, че около полунощ на 29 април Анита е била в семейното жилище и Димитър се е прибрал от близко заведение, където е пил с приятели. Час по-късно свидетели са разказали, че от дома на Димитрови се е чул скандал. По-късно камера е заснела Димитър да изхвърля дрехи в контейнер, които са намерени по-късно и по тях има следи от кръвта на Анита. Към 4 часа след полунощ той се е обадил на бащата на Анита с думите: "Май стана нещо лошо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

1

Constanza

01.05 2023 в 14:06

Виж го ти пенсионера по болест. Нямал бил сили да работи. Несъмнено в затвора ще се кандидатира за работа, за да си съкрати престоя. Да вземе сега и държавата да го осъди за неправомерно взетите като пенсия по болест суми.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки