Цацаров: Тая съдебна реформа я правим по-бързо от Октомврийската революция

OFFNews 12 май 2016 в 13:05 4062 6

Цацаров: Тая съдебна реформа я правим по-бързо от Октомврийската революция

На извънредно заседание в събота Висшият съдебен съвет (ВСС) ще обсъди становище по промените в Закона за съдебната власт (ЗСВ). Това доведе до недоволството на някои от членовете на съвета, включително и на главния прокурор Сотир Цацаров. Основният аргумент е, че е оставен прекалено кратък срок, в който становището на Съвета да бъде изготвено. 

Точката беше внесена като допълнителна в дневния ред на пленума на ВСС днес и около час кадровиците в съдебната система дебатираха дали да я включат днес или да я оставят за друг ден. Искането на правосъдното министерство е в понеделник ще заседава Съветът за съдебна реформа и ВСС ще трябва да даде становище по промените. 

Сотир Цацаров каза, че е готов да изложи веднага позицията на държавното обвинение, но според него подобно бързане не било сериозно.

"Сериозно ли е в 9.28 ч. да се внесе допълнителна точка за обсъждане на становище на ВСС по проекта? В 9.30 ч. започва заседанието на пленума, а за 10.30 ч. е насрочено заседание на съдийската колегия. Който мисли, че е сериозно, да се оправя. Има достатъчно възможности да се насрочи заседание или утре, или в събота, който е работен ден. Кой предложи включването на тази точка в дневния ред днес? Тая реформа я правим по-бързо от Октомврийската революция", каза главният прокурор. 

Той предложи в началото да има отделно заседание на пленума, на което да се обсъди проекта за промени в ЗСВ, като бъде направено предложение към министъра на правосъдието Екатерина Захариева да отложи заседанието на Съвета за съдебна реформа. 

Юлиана Колева, която е вносител на предложението, обясни, че бързането било свързано най-вече със заседанието на Съвета за реформа. "Никакви други съображения не са ме подтиквали, нито са ми известни", каза Колева.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  13056

  6

  Какавидков

  20.05 2016 в 09:35

  А така, Цаца. Нека мине твоя мандат в лежане, па после в конституционния.
  Тогаз да правят каквот'щат.

  11480

  5

  Plagiat

  13.05 2016 в 02:18

  Ам кат на супругата ти спретнаха кантората със скоростта на мавзолея, не рива... нъл тъй....
  КОЙ плати тогаз? КОЙ?
  Мярка за Наглост - два ЦаЦа...

  63994

  3

  Red or Dead

  12.05 2016 в 13:39

  Абе и теб те чакаме да свършиш поне мъничко работа, ама на, остана си най-обикновена ...ЦАЦА....а имаше надежди за косатка поне....

  12182

  2

  sawall

  12.05 2016 в 13:33

  Тя тая съдебна реформа вече 27 години все се подготвя, прави, суче и накрая мафията пак недостижима... Така че за какво говори Цацаров не знам.

  16008

  1

  Nik68

  12.05 2016 в 13:24

  Е този път си е прав Цацаров. Случва му се и на него.
   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика