Цацаров разпореди разследване на аварията в "Арсенал"

OFFNews Последна промяна на 25 април 2016 в 13:34 1553 0

Цацаров разпореди разследване на аварията в

Окръжна прокуратура-Стара Загора започна разследване за възникнала производствена авария в завод „Арсенал“ в гр. Казанлък.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров екип от двама следователи се намира на мястото на инцидента, където ще бъде извършен оглед. Според първоначалните данни днес в 10.44 часа е бил подаден сигнал за възникнала производствена авария в цех №3 на територията на завод „Арсенал“ в гр. Казанлък.

До момента е установено, че в цеха е възникнала производствена авария, при която е станало запалване на различни барутни съставки, вследствие на което са загинали двама души. Пожарът е бил локализиран и потушен от екипи от пожарникари. На мястото на инцидента е Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора. Предстоят следствени действия и изясняване на причината за инцидента.

Двама души загинаха след инцидента във военния завод в Казанлък. При възникналото запалване са загинали двама мъже, участващи в непосредствената настройка на оборудването, потвърдиха от завода. И двамата са на възраст между 50 и 60 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови